vrijdag 27 mei 2022

N391 in Emmen spekglad door palmolie op de weg

- Lees verder na de advertentie -

Een lading palmolie heeft dinsdagochtend voor een spekgladde N391 (Rondweg) in Emmen gezorgd.

Een vrachtwagen komend uit Farmsum die als eindbestemming het GeTec terrein in Emmen had zou een klep zijn vergeten dicht te doen waardoor bij ieder rem en stuurpunt de vrachtwagen palmolie verloor.

- Lees verder na de advertentie -

Dit gebeurde op meerdere plekken tussen Farmsum en Emmen. In Emmen werd de kruising Rondweg – Abel Tasmanstraat bezaaid met palmolie, dit zorgt voor een spekglad wegdek. Doordat de olie op de banden van auto’s blijft zitten zijn veel wegen in de buurt van de Rondweg nu ook glad.

De provincie heeft de Rondweg op dit moment deels afgesloten met behulp van pijlwagens en een botsabsorber. Op de Rondweg in de richting van Barger-Oosterveld, ter hoogte van de Abel Tasmanstraat is op dit moment nog maar één rijbaan beschikbaar. De afslag richting het GeTec terrein is ook afgesloten.

Door de gladheid botsten er meerdere auto’s op elkaar, bij geen van de ongevallen raakten mensen gewond. De palmolie is erg lastig van de weg te verwijderen. De provincie Drenthe zoekt op dit moment naar een oplossing. Het schoonmaken van de weg kan nog tot in de late avonduren duren.

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
821VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!