Nog geen verbod op paasvuren in de gemeente Emmen

De gemeente Emmen gaat met vijf organisatoren van paasbulten in overleg om te kijken of en hoe de paasbulten veilig kunnen branden tijdens het paasweekend. Deze 5 vallen onder code oranje omdat ze dicht bij bebouwing en/of natuurgebieden staan. Door de droogte is er een verhoogd risico op natuurbranden.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “We gaan proberen of we alle paasvuren door kunnen laten gaan, maar het moet wel verantwoord zijn”. Zoals het nu lijkt, kunnen de overige 16 paasvuren gewoon doorgaan. De gemeente blijft samen met de brandweer en organisatoren de situatie de komende dagen in de gaten houden. 

De vijf locaties, waar overleg over komt, zijn: Beekweg in Schoonebeek,  Westersebos in Schoonebeek, Weidewaard/Veenhoekweg in Klazienaveen, 1e Kruisdiep in Nieuw-Weerdinge en Roswinkelderstraat in Roswinkel. Later deze week wordt bekend of het veilig genoeg is om deze paasbulten aan te kunnen steken.

Door de verwachte droogte, een oostelijke wind en lage luchtvochtigheid, heeft de Veiligheidsregio Drenthe het uitbreidingsrisico natuurbrand verhoogd naar van fase 1 naar fase 2: extra alert. Gezien de weersverwachtingen zal de natuur snel verder uitdrogen. Op de website van de Veiligheidsregio Drenthe(externe link) leest u meer over hoe u kunt helpen het risico op een natuurbrand te beperken.
 

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!