Oplichter uit Emmen in Rotterdam aangehouden

Twee mannen van 32 en 44 jaar oud zijn zondagmiddag 9 april aangehouden voor oplichting. De politie kwam het oplichtersduo op het spoor nadat een hotel aan het Koninginnenhoofd meldde dat er een gast erg vervelend en lastig was. Het duo, dat voorkomt voor zeker 60 zaken in Nederland, is inmiddels voorgeleid. Een verdachte is in bewaring gesteld.

De gast was al sinds vrijdag ingecheckt, samen met een andere man. Het duo veroorzaakte flink wat overlast in het hotel. Ook werd de manager gebeld door een vrouw dat zij met een telefoonnummer van het hotel werd lastiggevallen. Dit bleek vanuit de hotelkamer te komen van deze twee gasten.

Omdat de receptie de hele zaak niet vertrouwde, werd de politie gebeld. En dat bleek een goede keuze. Uit onderzoek van de politie bleek namelijk dat er gefraudeerd was met het opgegeven rekeningnummer. En stond bovendien geen saldo op, terwijl de heren inmiddels al een rekening hadden van €1250,-.

De mannen, een 32-jarige man uit Utrecht en een 44-jarige man uit Emmen, zijn daarop aangehouden. De Utrechter zit nog vast, de 44-jarige man is inmiddels op vrije voeten gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Uit de politiesystemen kwam verder aan het licht dat het duo betrokken is bij 60 andere oplichtingszaken door heel Nederland.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door