OP=OP vraagt faillissement aan

OP=OP Voordeelshop vraagt faillissement aan bij de rechtbank Noord-Nederland. Het concern heeft 130 eigen winkels en er werken totaal 1.164 mensen die 318 voltijdsbanen delen.

De tien franchisewinkels vallen buiten het faillissement. OP=OP heeft 2 vestigingen in Emmen, 1 in Klazienaveen en 1 in Nieuw-Amsterdam. Of deze winkels onder het faillissement vallen is nog onbekend.


De aandeelhouders van het bedrijf hebben de afgelopen twee jaar nog flink geld in OP=OP gestopt, maar dat bleek niet voldoende om de winkels open te houden. Naar verwachting spreekt de rechtbank Noord-Nederland het bankroet morgen uit. De winkels blijven vooralsnog open.

In een bijeenkomst met de filiaalhouders heeft de directie uitgelegd dat er op een faillissement wordt aangekoerst. Een investeerder zou zich op het laatste moment hebben teruggetrokken. Volgens betrokkenen heeft het personeel nog geen salaris ontvangen.

Via de webshop kan niet meer worden besteld. Wel blijft de site voorlopig in de lucht. De curator onderzoekt of er een doorstart mogelijk is.

Advertentie

Laatste Nieuws

Auto en ambulance botsen in Emmen

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!