Politie legt beslag op discotheek in Meppen(Duitsland)

De Politie Noord-Nederland heeft Dinsdag ochtend beslag gelegd op een megadiscotheek Update in het Duitse Meppen en ander onroerend goed. Dit allemaal in onderzoek naar grote witwaspraktijken.

Tientallen agenten, ondersteund door specialisten van Defensie en medewerkers van de FIOD, zijn woningen en bedrijfspanden binnen gevallen. Totaal zijn er 30 panden doorzocht en 5 mensen aangehouden. Naast het in beslag leggen van de discotheek en de panden heeft de Politie ook enkele dure auto’s in beslag gelegd.

De man is eigenaar van schrootbedrijven in Suriname en op Sint Maarten. De Politie is dinsdag ochtend het, voorheen, garagebedrijf van Pieper aan de Europaweg binnengevallen. Het gaat om een echtpaar, waarvan de man Andre B. (49), die als hoofdverdachte wordt gezien, op Sint Maarten is aangehouden en de vrouw (50) in Nieuw-Schoonebeek. Zij woont naast het bedrijfspand. De derde arrestant is de zus van de man(36), wonend in Nieuw-Schoonebeek zij werd in Duitsland in de Discotheek opgepakt.

Bij de actie zijn vier auto’s met Duits kenteken in beslag genomen: twee Porsches en twee Volkswagens. Naast de auto’s is er ook beslag gelegd op fietsen, scooters, sauna, geld en de discotheek in Duitsland. De Politie is ook bezig met bodemonderzoek. De grond onder de oude garage zou door middel van graafmachine worden doorzocht.

De politie werkt samen met specialistische diensten van de Landelijke Eenheid, searchteams van Defensie, politie België en Duitsland, Recherche Samenwerkingsteam op Sint Maarten, douane en FIOD.

In Meersen, ten zuiden van Limburg is een in België woonachtige Nederlander (43) opgepakt en in Beesd (Gelderland) is een inwoner (36) van die plaats gearresteerd.

André B. werd in april 2016 aangehouden in Amsterdam. Hij was in beeld voor een ander onderzoek en werd met zijn wagen aan de kant gezet. In de auto vond de politie toen 100.000 euro. Dat bevestigt de politie aan De Telegraaf.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door