Politie neemt grote hoeveelheid vuurwerk in beslag

De politie heeft op woensdag 21 december op twee verschillende plaatsen in Zuidoost Drenthe een grote hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. In een woning in Barger-Compascuum werd 84 kilo vuurwerk aangetroffen dat in beslag is genomen. Dit vuurwerk was in het buitenland gekocht en kwamen agenten op het spoor door een lopend onderzoek.

In Zwartemeer werd maar liefst 184 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. De politie werd door een melding via 0900-8844 op deze locatie geattendeerd. Agenten troffen daar op de zolder van een rijtjeswoning onder andere nitraten, strijkers en vlinderbommen aan. Dit kaliber illegaal vuurwerk vormde een enorm risico voor de omgeving. Ook het afsteken van dit soort vuurwerk veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Het vuurwerk dat de agenten nu in beslag hebben genomen, kan geen gevaar of overlast meer vormen. Het zal op een veilige manier worden vernietigd.

Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen is geschrokken van de vondst van het vuurwerk op beide adressen. “Echt levensgevaarlijk en onverantwoord. Je wilt niet aan de gevolgen denken als zulke hoeveelheden vuurwerk ontploffen. Woningen zijn niet bedoeld om vuurwerk op te slaan. Bewoners, maar ook buren lopen grote risico’s.”

Hij roept inwoners van zijn gemeente om zich te melden bij de politie als ze het vermoeden hebben dat er in hun omgeving illegaal vuurwerk wordt opgeslagen. “Dat is niet alleen goed voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van je buren.”

Het in beslag genomen vuurwerk

Tegen beide bewoners, een 45 jarige man uit de gemeente Emmen en een 26 jarige man uit Zwartemeer zal proces verbaal worden opgemaakt. De burgemeester verwacht de komende dagen nader door de politie te worden geïnformeerd over beide vondsten. Op basis van die informatie beraadt hij zich op maatregelen tegen de bewoners. Die staan los van een strafrechtelijk onderzoek.

Het bezitten en afsteken van zwaar en illegaal vuurwerk is strafbaar. De komende periode blijven we extra alert op het opsporen van zwaar vuurwerk en de handel daarin.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!