Politie zoekt twee mannen in onderzoek naar explosie restaurant Emmen

De politie is op zoek naar twee personen die mogelijk meer weten van een explosie bij een horecagelegenheid in Emmen. Die zware explosie vond in de nacht van 19 op 20 oktober aan de Kolhoopstraat in Emmen plaats. De politie gaat uit van opzet en ziet één van de twee personen als belangrijke getuige.

De politie kreeg rond 04:00 uur een melding van een explosie. Bij aankomst zagen ze dat de schade aan het pand aanzienlijk was. Niemand raakte gewond, maar het had heel anders af kunnen lopen als er wel personen in het pand aanwezig waren geweest.

Politie zoekt verdachte en getuige

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Bij de horecagelegenheid is sporenonderzoek gedaan, er is gesproken met getuigen en ook zijn er beelden bekeken. Op die beelden zijn vlak voor de explosie twee mannen te zien. De politie is op zoek naar beide personen, waarbij ze persoon 2 ziet als een belangrijke getuige.

Persoon 1

Persoon 1 komt rond 03.50 uur vanuit de richting Boslaan aanlopen richting de horecagelegenheid en loopt even later in dezelfde richting weer weg. Kort daarna volgt een explosie. De verdachte heeft donkere kleding aan en houdt iets in zijn hand. Wie herkent deze man of heeft informatie die voor de politie van belang kan zijn?

Bron: politie

Persoon 2

Persoon 2 is mogelijk een belangrijke getuige. Ten tijde van de explosie stond deze man met rugzak op het busstation. Dat is niet ver van de plek van de explosie en mogelijk heeft hij de verdachte gezien of heeft hij andere informatie die voor de politie van belang kan zijn. Wie is deze getuige of wie herkent deze persoon?

Bron: politie

De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar mensen die meer weten over het incident en/of (één) van de personen op de beelden. Mogelijk is iets opgevallen of heeft men andere informatie dat het onderzoek verder kan helpen. Ook camerabeelden zijn welkom, van bijvoorbeeld een bewakingscamera of dashcam.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door