Protest van 200 gele hesjes in Emmen

Vanmiddag demonstreerden 200 “gele hesje” in het centrum van Emmen

Rond 13:00 vanmiddag verzamelden ongeveer 200 gele hesjes voor het gemeente huis van Emmen voor een protest waar zo’n 400 mensen aan mee zouden doen. Dit bleef echter bij 200 mensen, wel het dubbele aantal van wat normaal mee doet.

Niet alle gele hesjes die aan het demonstreren waren kwamen uit Emmen. Mensen uit Friesland, Groningen, Hoogeveen, Zwolle en Deventer liepen ook mee. Alle gele hesjes die aanwezig waren zijn het over een ding eens: “Alles wordt te duur”.

Rond 13:30 begon het protest echt, de massa met gele hesjes begon richting de Hondsrugweg te lopen met een hoop lawaai en spandoeken. Bij de kruising van de Hondsrugweg en de Westerstraat liep de menigte de Hondsrugweg zelf op. De hele weg stond bom vol met gele hesjes. Geen een auto kon er langs, alleen de hulpdiensten werden doorgelaten.

De politie moest met spoed over de Hondsrugweg, de gele hesjes vormden geen belemmering.

Op alle kruispunten en rotondes waar de gele hesjes langs kwamen stonden politieagenten en handhaving klaar om het verkeer te regelen zodat het verkeer niet helemaal vast kwam te staan, geen een zijstraatje werd overgeslagen door de agenten.

Nadat de gele hesjes het driehoekje Hoofdstraat-Stationsstraat-Kolhoopstraat hadden gelopen liepen ze over de weg weer terug naar de Hondsrugweg. Bij de Hondsrugtunnel werden de gele hesje tegen gehouden door de politie, aan hun werd vriendelijk gevraagd of ze over het voetpad wilden lopen i.p.v. door de tunnel. Want als er hulpdiensten door de tunnel heen moesten werden deze belemmerd. De mensen gaven hier gehoor aan en liepen via het Raadhuisplein naar de andere kant van de tunnel.

De gele hesjes werden bij de ingang van de tunnel tegengehouden en werden vriendelijk verzocht om over het voetpad te gaan.

De gele hesjes liepen langzaam weer richting het gemeentehuis. Bij de parkeerplaats van De Weiert werd nog snel een groepsfoto gemaakt, toen dat was gedaan splitste de groep zich op. Sommige mensen gingen weer naar huis maar de meeste mensen liepen nog mee naar het gemeentehuis.

Na een korte ronde door winkelcentrum De Weiert, wat gepaard ging met veel lawaai kwam de groep weer bij het gemeentehuis aan. Daar werd de groep nog toegesproken door een van de mensen die het protest had georganiseerd. Toen dat was gedaan werd de politie bedankt door de hele groep door middel van een applaus en de yell “politie bedankt, politie bedankt!” voor het begeleiden van de groep en het leiden van het verkeer.

Toen bijna iedereen weg was kwam de burgemeester van Emmen ook nog een bezoekje brengen aan het kleine groepje gele hesjes wat nog was overgebleven.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!