vrijdag 30 september 2022

Rietlanden in protest om uitbreiding station zuid

- Lees verder na de advertentie -

Ruim 80 partijen, waarvan het merendeel wijkbewoners hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen van de gemeente over het uitbreiden van het station zuid in Emmen. Die wil een passeerspoor aanleggen en een tweede perron bouwen.

Door de verdubbeling van het spoor en de aanleg van een tweede perron kunnen treinen elkaar passeren bij het station Emmen Zuid. Dankzij de aanpassing kunnen ook in de spits elk kwartier treinen tussen Zwolle en Coevorden en ook richting Emmen rijden. De kosten van het project, wat in 2020 klaar moet zijn komen neer op zo’n 10,2 miljoen euro. De bezwaarmakers zijn bang voor geluidsoverlast en vrezen dat het ten koste gaat van het woongenot. Ook vinden ze dat er niet voldoende naar alternatieven is gekeken. Bovendien willen ze maatregelen tegen de trillingen die het voorbij rijdende treinverkeer aan hun woningen worden veroorzaakt.

- Lees verder na de advertentie -

Volgens de gemeente Emmen worden er genoeg maatregelen genomen om geluidsoverlast te voorkomen. Een door de bewoners gepresenteerd alternatief plan is volgens gemeente en provincie te duur en te ingrijpend. De uitbreiding van station Emmen Zuid komt maandag 8 mei aan de orde tijdens de commissievergadering wonen en ruimte van de gemeente Emmen. Tijdens de vergadering bestaat er de gelegenheid om in te spreken.

 

bron: Emmen.nu

Nick
Nickhttps://www.emmen112.nl
Oprichter en eigenaar van Emmen112. Voor vragen of opmerkingen, stuur een mail naar nick@emmen112.nl - Interesse in adverteren op Emmen112? Kijk eens op www.emmen24.nl voor de mogelijkheden of stuur een mailtje naar info@emmen24.nl

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,200FansLike
1,347VolgersVolg
907VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!