Roemenen aangehouden voor inbraak bij metaalrecyclingbedrijf

Afgelopen nacht, 26 op 27 mei 2019, ontving de Politie een melding dat er twee mannen op het terrein van een metaal recycling in Emmen liepen. De Politie is met meerdere politievoertuigen ter plaatse gegaan en ze hebben vervolgens het terrein ‘dichtgezet’.

De politiehond heeft het terrein afgezocht op sporen en ondertussen is de politiehelikopter, de ZULU, ter plaats gekomen om warmtebeelden te maken. De politiehelikopter spotte al snel een warmtepunt. De collega’s in de helikopter hebben de hondengeleider naar deze locatie gewezen. Op dit warmtepunt bleek een verdachte zich te verstoppen in de bosjes.

Deze verdachte luisterde niet naar het bevel van de hondengeleider. De politiehond heeft de verdachte in zijn bovenarm gebeten, waarna de verdachte zich overgaf. De politie heeft vervolgens de verdachte vervolgens aangehouden.

De politiehelikopter heeft nog een aantal rondjes gevlogen boven het gebied. In de nabijheid van het terrein hebben ze een tweede verdachte, een Roemeense vrouw, aangehouden in verband met deze inbraak.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Assen.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!