Scooterdieven aangehouden na achtervolging

Op vrijdag 11 november omstreeks 05.50 uur zagen agenten een snorfiets, met daarop 2 personen, rijden over de Statenweg in Emmen. De politie besloot deze snorfiets te willen controleren. Dit ging nog niet zo makkelijk. De bestuurder besloot, bij het zien van het stopteken, er vandoor te gaan.

Na een korte achtervolging kon de snorfiets op de Atlantis tot stilstand worden gebracht. De bijrijder ging er te voet vandoor. De bestuurder bleef, nadat het stroomstootwapen op hem was gericht, staan. Na een kleine zoekactie werd ook de bijrijder staande gehouden.

Bij de staande houding troffen de agenten verdovende middelen aan. De bestuurder bleek tijdens de speekseltest te rijden onder invloed van verdovende middelen. Tevens bleek de scooter gestolen te zijn en het kentekenplaatje niet bij deze scooter te horen. Daarnaast werd gereedschap gevonden dat kon worden gebruikt voor het plegen van inbraken. Het bij zich hebben van deze gereedschap zagen de agenten als voorbereidingshandelingen voor een mogelijke inbraak. Beiden wilden op eerste vordering hun identiteitsbewijs niet laten zien.

Al met al voor de bestuurder 7 strafbare feiten en voor de bijrijder 4 strafbare feiten. Beiden zijn daarop aangehouden een mochten mee naar het bureau in Emmen. De verdachten zijn een 35-jarige man uit De Kiel en een 36-jarige man uit Emmen.

Bron foto: politie Emmen

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door