Spectaculaire BMX- en Skateboard wedstrijden bij Gouden Pijl

Voor het eerst vinden er spectaculaire BMX- en SKateboard wedstrijden plaats tijdens de Gouden Pijl op zondag 5 augustus. Het bestuur van de Gouden Pijl heeft hiertoe de hulp ingeroepen van Herqua Sports uit Hoogeveen. Zij hebben ervaring met dergelijke wedstrijden en hebben zelfs in Emmen op het Raadhuisplein al eens zo’n contest neergezet. Elke zomer organiseren ze zo’n drie-vier keer BMX- en skatewedstrijden, maar nog nooit bij een groot evenement als De Gouden Pijl. Ze kijken er daarom ook naar uit.

Er is een open inschrijving. Stunters die mee willen doen kunnen zich melden bij de organisatie op het Raadhuisplein. Een omroeper geeft aan dat de inschrijving is geopend. Daniel Leistra van Herqua Sports verwacht een divers deelnameveld in de leeftijd tussen de 12 en 30 jaar. Maar ook doen mensen boven de 30 weleens mee, niets is te gek. Tussen de deelnemers zitten volgens Leistra, zoals nu al bekend is, bij het BMX-en enkele jongens uit de top van Nederland en bij het skateboarden uit de top van Noord-Nederland.
Het Raadhuisplein is een populaire locatie voor BMX-stunters en skaters. Met name vanwege de ligging en het plein eromheen. Ook de sport is populair. Niet vreemd derhalve dat het een Olympische Sport is vanaf de Spelen in Tokio, Japan, in 2020.

Bij de vraag of het een gevaarlijke sport is, antwoord Leistra: Tja, er wordt weleens wat gebroken: tandjes, benen, maar het meest de skateboards zelf, gelukkig.
Mochten toeschouwers geïnspireerd raken, dan kan er informatie ingewonnen bij de stand bij de skatebaan. Ook zijn er skateboards te koop en diverse accessoires.
De wedstrijden beginnen om 13.00 uur en duren tot maximaal 16.30 uur.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door