Twee 18-jarigen aangehouden voor beschieten van bezorgauto

In het onderzoek naar de beschieting van een bezorgauto, op 13 december 2020 aan de Alerderbrink, heeft de politie deze week twee verdachten aangehouden.

Het gaat om twee 18-jarige mannen uit Emmen. Eerder deze maand werd ook een 18-jarige man uit Emmen aangehouden, die ervan verdacht wordt hetzelfde vuurwapen voorhanden te hebben gehad. Deze verdachte werd eerder in bewaring gesteld door de rechter-commissaris en zal uiterlijk vrijdag in vrijheid worden gesteld. Hij blijft wel verdachte. Het onderzoek gaat verder.

Op zondagochtend 13 december 2020 werd rond 1:54 uur een auto van Kwalitaria Bargeres aan de Alerderbrink in Emmen beschoten. In het winkelcentrum kwam die nacht een scooter met daarop twee personen aangereden. De bijrijder stapte af en liep met een automatisch wapen naar het parkeerterrein waar onder andere de auto’s van de Kwalitaria stonden.

Hij schoot op een van de auto’s, en enkele kogels beschadigden ook een tweede auto van Kwalitaria die ernaast geparkeerd stond. Daarna stapte hij weer achterop de scooter en reed het duo weg. De verdachten zijn op bewakingsbeelden te zien geweest. Dit beeldmateriaal is nu van onze website verwijderd.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!