Veel schade en twee gewonden bij flatbrand in Emmen, mogelijk sprake van brandstichting

Bij een flat aan de Varenkamp in de Emmerwijk Emmermeer is vannacht een forse brand uitgebroken, hierbij zijn twee mensen gewond geraakt.

De brandweer van Emmen, Emmer-Compascuum en Sleen werden om 03:52 opgeroepen met 6 brandweerwagens voor de brand, deze was direct opgeschaald naar “middelbrand”.

Toen de brandweer eenmaal ter plaatse kwam bleek er een forse brand te woeden bij de flat, deze was inmiddels bij woningen naar binnen geslagen. Volgens bewoners van de flat zou er een bank hebben gestaan, deze zou mogelijk in brand zijn gestoken.

Een bouwcontainer die naast de flat stond heeft ook in brand gestaan. Ook deze zou in brand zijn gestoken door een of meerdere personen.

Meerdere bewoners van de flat zijn gecontroleerd in de ambulance. Een kind en man zijn met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer wist uit een van de woningen nog een hondje te redden.

De politie heeft de omgeving van de flat afgezet met lint i.v.m. sporenonderzoek. De recherche zal later vanochtend onderzoek doen bij de flat.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!