Verbouwing Jumbo Rietlanden begonnen

De verbouwing van de Jumbo in de Rietlanden is maandagmorgen begonnen. Afgelopen twee week heeft Bam de nutsvoorzieningen verlegt en het bouwbedrijf, dat in opdracht van Jumbo bouwt, heeft maandag de eerste werkzaamheden verricht.

De bouw zou eigenlijk vlak na de oplevering van de vernieuwde Lidl beginnen. Echter door afspraken, met de omliggende panden, kon de bouw niet eerder beginnen. De Jumbo zal in 2 fases worden gebouwd. Er is nu begonnen met Fase 1 en medio November zal Fase 2 beginnen.

Bij Fase 1 wordt er gewerkt aan de zij- en achterkant van het pand. Bij Fase 2 zal de bloemenzaak tijdelijk verdwijnen en de doorgang naar het middenplein worden afgesloten. Volgens de huidige planning zal de winkel Vrijdag avond 9 Februari dicht gaan en op woensdag 7 Maart de deuren van de nieuwe winkel openen. De totale oppervlakte van het pand zal dan ruim 2000m2 zijn.

Nadat de Jumbo geopend is wil de Gemeente beginnen met de herinrichting van het openbaar gebied van het winkelcentrum. Echter hebben de ondervraagde inwoners, van de Rietlanden, liever dat dit tegelijk klaar is. Echter volgens de Gemeente Emmen willen ze tijdens de bouw geen schade krijgen aan de openbaar gebied. Zowel het plein, tussen de winkels, als de parkeerplaats zal opnieuw worden ingericht. Totaal komen er ruim 70 extra pakeerplaatsen bij en komen er nieuwe kleine speeltoestellen in het centrum terug.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door