Wethouder Bouke Durk Wilms (54) overleden

In de nacht van 18 op 19 april 2017 is wethouder Bouke Durk Wilms in zijn geliefde woonplaats Schoonebeek overleden. Op 13 maart werd bekend dat hij ongeneeslijk ziek was. Hoewel zijn gezondheid in de afgelopen weken snel achteruit ging, komt het bericht van zijn overlijden bij het bestuur en de medewerkers van de gemeente Emmen hard aan. Bouke Durk Wilms is maar 54 jaar geworden.

Na de bekendmaking van zijn ziekte, was Bouke Durk Wilms van plan zijn werk nog zoveel mogelijk voort te zetten. “Helaas heeft dat niet zo mogen zijn”, laat burgemeester Eric van Oosterhout aangeslagen weten. “Onze gedachten zijn nu vooral bij zijn vrouw Inge, hun kinderen en verdere familie. Wij wensen hen heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit enorme verlies.”

Vanaf april 2002 was Bouke Durk Wilms ruim tien jaar actief als CDA-raadslid in de gemeente Emmen, waarvan vier jaar als fractievoorzitter. Aansluitend aan deze periode was hij vanaf september 2012 werkzaam als wethouder.

“We hebben Bouke Durk Wilms leren kennen als een integere bestuurder, die wethouder is geworden om iets te betekenen voor de samenleving”, aldus Eric van Oosterhout. “Hij wilde dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen met de samenleving. Hij was zeer betrokken bij de onderwerpen, die hij in zijn portefeuille had. Zo zette hij zich met hart en ziel in voor kinderen met onderwijsachterstanden, jongeren met problemen en het bestrijden van laaggeletterdheid. Maar ook op het gebied van verkeer en vervoer heeft hij veel voor de gemeente Emmen betekend. Bouke Durk ging graag met ondernemende en creatieve mensen om. “Cultuur verrijkt het leven”, riep hij vaak. Vanuit die gedachte had hij een belangrijk aandeel in de culturele ontwikkeling van Emmen in de afgelopen jaren. Hij was trots op de nieuwbouw van het Atlas Theater. Daarnaast was Bouke Durk een echt natuurmens, met zijn wortels in de landbouw. Hij was trots op het gebied waar hij vandaan kwam en droeg dat graag uit in zijn recreatie- en toerismeportefeuille. Bouke Durk was een prettige bestuurder met hart voor de samenleving. We gaan hem enorm missen.”

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door