Winkelcentrum Rietlanden krijgt nieuw leven

Het winkelcentrum in de wijk de Rietlanden krijgt nieuw leven, dat bleek uit de inloopbijeenkomst in De Valkenhof dinsdag avond.

Op initiatief van het klankbordgroep die bestaat uit de gemeente Emmen, de wijkvereniging, de winkeliersvereniging en het Valkenhof werden de plannen voorgedragen aan inwoners en winkeliers uit de wijk.

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan de nieuwe Lidl en Jumbo heeft inmiddels een bouwaanvraag gedaan. Als Jumbo klaar is met de uitbreiding zal de gemeente Emmen het gebied eromheen aanpakken. Zowel het plein tussen de winkels als het parkeerterrein zal opnieuw worden ingericht.

Het plein zoals die nu is zal worden opgesplitst in twee groen stroken die beide worden omheind door een zit rand. Er komt een brede doorgang zodat iedereen makkelijk van de ene kant naar de andere kant kan lopen. Tevens komen er ter hoogte van de Mitra een aantal speeltoestellen en de bestrating krijgt een wat andere kleur het gebied zal ook een shared space worden. Dit houdt in dat voetgangers en fietsers en gebruik van mogen maken. Er komen totaal 75 parkeerplaatsen bij, de gemeente gaat op aandringen van de winkeliers proberen de parkeerplaatsen zo snel mogelijk te realiseren.

Alle aanwezigen bij de inloopbijeenkomst konden nog op en aanmerkingen geven. Dit gebeurde ook aanzienlijk, de groep gaat alle opmerkingen bespreken zodat er een plein komt waar iedereen het naar zijn zin heeft. Medio 2018 moet het compleet winkelcentrum klaar zijn.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!