maandag 25 oktober 2021

Zeer grote brand in voormalig autobedrijf in Nieuw-Weerdinge onder controle

- Lees verder na de advertentie -

De brandweer heeft de zeer grote brand die vanochtend en vanmiddag woedde aan de Noordveenkanaal Zuidzijde in Nieuw-Weerdinge onder controle.

De brand ontstond even na 11:30 tijdens werkzaamheden aan een auto in een loods van een voormalig autobedrijf. De eigenaar was met laswerkzaamheden aan een auto bezig het fout ging. De eigenaar was bezig met het lassen van een auto waarop een vonk waarschijnlijk is overgesprongen naar de bekleding. De eigenaar heeft nog verschillende bluspogingen gedaan, maar het was al te laat.

- Lees verder na de advertentie -

De aankomst van de brandweer stond de hele loods al in lichterlaaie. De pikzwarte rookwolken waren tot in de wijde omgeving goed te zien. De brandweer schaalde op naar het sein “zeer grote brand”. Brandweerwagens uit Emmen, Ter Apel, Emmer-Compascuum, 2e Exloërmond, Klazienaveen, Schoonoord, Coevorden en Stadskanaal kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Bij de brand is asbest vrijgekomen, volgens veiligheidsregio Drenthe heeft de asbest zich niet verder kunnen verspreiden dan het terrein waarop de brand woedde.

Meer nieuws

Blijf verbonden

21,101FansLike
1,298VolgersVolg
771VolgersVolg
48AbonneesAbonneer
Open chat
Nieuwswaardige tip? Stuur het ons!