Zeer grote brand in voormalig autobedrijf in Nieuw-Weerdinge onder controle

De brandweer heeft de zeer grote brand die vanochtend en vanmiddag woedde aan de Noordveenkanaal Zuidzijde in Nieuw-Weerdinge onder controle.

De brand ontstond even na 11:30 tijdens werkzaamheden aan een auto in een loods van een voormalig autobedrijf. De eigenaar was met laswerkzaamheden aan een auto bezig het fout ging. De eigenaar was bezig met het lassen van een auto waarop een vonk waarschijnlijk is overgesprongen naar de bekleding. De eigenaar heeft nog verschillende bluspogingen gedaan, maar het was al te laat.

De aankomst van de brandweer stond de hele loods al in lichterlaaie. De pikzwarte rookwolken waren tot in de wijde omgeving goed te zien. De brandweer schaalde op naar het sein “zeer grote brand”. Brandweerwagens uit Emmen, Ter Apel, Emmer-Compascuum, 2e Exloërmond, Klazienaveen, Schoonoord, Coevorden en Stadskanaal kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Bij de brand is asbest vrijgekomen, volgens veiligheidsregio Drenthe heeft de asbest zich niet verder kunnen verspreiden dan het terrein waarop de brand woedde.

Advertentie

Laatste Nieuws

Vergelijkbaar nieuws

× Geeft een tip door